Contact gegevens

Kerksingel 26
2981 EH  Ridderkerk

Email algemeen: info@oudridderkerk.nl

Bankrekeningnummers:

NL40RABO0355484838

NL93INGB0004208049

KvK-nummer: 41126694

RSIN: 009623851

 

Openingstijden:

 

Woensdag 13:30 - 16:30 uur
Donderdag 13:30 - 16:30 uur
Vrijdag 13:30 - 16:30 uur
Zaterdag 13:30 - 16:30 uur

 

Toegang is gratis!

Expositie Agenda.


Donateur worden?


Privacy-verklaring


Deze website wordt gebouwd, onderhouden, gehost en gesponsord door:


 

 

In afwijking van de vorige delen starten we op Colijnsplein 2, met meerdere zaken in de opvolging. Als zaak nr 3 kwam hier in 1986  dhr Piet de Jong met herenkleding ,en zijn vrouw met dameskleding.Het gezin bestond verder uit de zoons Wim, Johan en dochter Petra. Mevrouw de Jong is overleden. Er werd een grote kring vaste klanten opgebouwd. Aparte leveranties waren kostuums voor koren, smokings, begrafenissen. Maar ook normale”werkkleding. Verder was ook het vermaken van kleding mogelijk.
De zaak is in 1992 gestopt, vooral vanwege terugloop in de omzet.Maar ook doordat steeds goedkoper moest worden geleverd door de invloed van o.a marktverkoop via  vooral buitenlandse leveranciers. Dhr de Jong bewaard nog steeds goede herinneringen aan de goede kontakten met de “markt”, waar eenvoudige, sfeervolle gevoelens mee waren. Van 1992 tot begin 1993 was  hier gevestigd de kledingzaak fa. Snelweg.
Mede-eigenaar was Dhr E.Kalle ,inmiddels overleden. De winkel werd waargenomen door de zoon van Piet de Jong. Hierna vestigde zich de zaak van Dhr. Edwin Verbragge op dit adres. Hij verkocht voornamelijk bankstellen e.d. Dhr Verbragge is bij een ongeluk op jonge leeftijd om het leven gekomen. Eind 1993 werd de zaak in bankstellen voortgezet door een Turkse eigenaar. Dit had echter geen  lang bestaan, want reeds in 1994 werd gestopt
Hierna kwam er weer een kledingbedrijf die startte met speciaal kleding, vooral van het merk Omara. Eigenaar was Dhr Andre Verhoeven, bekend van T.V.zaken. Deze zaak werd dagelijks geleid door een zoon en de dochter van Piet de Jong.
Opvolger werd daarna de T.V.-zaak van Dhr Paul Wols. Hierover later meer.
We vervolgen met Colijnsplein nr 8. Hier werd een pizzaria gevestigd. Kort daarop veranderde deze zaak van eigenaar. In 1905 kwam de huidige Turkse eigenaar in bezit. De naam werd Pizzeria Ottimo. Behalve Turkse zijn ook Amerikaanse en Griekse gerechten verkrijgbaar. Ook shoarma staat op de lijst.
Op nr.10 keerde de winkel van Radio Stolte , in 1977, op het plein terug. De naam was vooral bekend als de “electro-shop”.In 1990 vond dhr Stolte het welletjes en stopte met de zaak. Dhr Stolte is in 1998 overleden. De zaak kwam daarna in handen van de ‘Handyman’ ,met ook vooral elektro-onderdelen.
Nr.16 werd in 2003 overgenomen door de Fam. Lagendijk. Ook zij waren gericht op schoenenreparatie ,zoals zijn voorganger. Het gezin bestaat uit vader,moeder en 5 kinderen.  Ook sleutelaanmaak behoord tot de werkzaamheden van vader Lagendijk.
Zij zijn de huidige eigenaars van dit pand.
Nr.22. werd in 2005 bemand door Computerbedrijf Compoint. Eigenaars zijn Dhr. Jan de Vlaming en zijn vrouw Vladka .Het gezin bestaat verder uit 4 kinderen. Ook zij zijn de huidige eigenaars.
Op nr.28 was in 1989 het kappersbedrijf Kamerbeek de opvolger van kapper Valk. Dhr Ruby Kamerbeek was er voor de heren en Mevr Conny Kamerbeek voor de dames. Ook werden rookgerei ,tijdschriften, staatsloten, de Lotto en krasloten verhandeld. Ruby Kamerbeek was tevens musicus en kunstenaar ,met schilderijen, affiches, foto”s en aquarellen. Deze werden ook in de zaak tentoongesteld. Zij hebben goede herinneringen aan Ridderkerk. Zij werden in 2005 opgevolgd door kapperszaak Paspatoe.
Op nr.34 werd de fam Berkhout (met vooral worst en kaas) in1990 de eigenaar. Dhr Huib Berkhout en echtgenote waren wel eigenaar, maar de dagelijkse verzorging werd door apart personeel gedaan. Het echtpaar had geen kinderen. Na enige jaren werd  de zaak gekocht door een Turkse eigenaar. Behalve de Nederlandse ,waren ook de speciale Turkse artikelen op het gebied van voeding verkrijgbaar.
Op nr. 40 kwam in1986 wéér een bakker ; nl. Bakker Arie. De eigenaar was Arie van Baalen . Bekend is dat deze ook in Rotterdam een zaak had ,en nog zou hebben, maar tot nu toe is er nog geen contact geweest. Zodoende zijn geen verdere gegevens bekend. Wel dat zijn opvolger de meubelzaak van de fam Nuis werd met de naam  “Het Beste Meubel”.
Hiermee beëindigt het 4e deel van deze serie. De opzet is nog een 5e deel te laten volgen, met de nieuwste bewoners van het “Colijnsplein. Ook hiervoor hoop ik weer 
voldoende gegevens te verkrijgen.


Leen Plaisier.

 

Vervolg Het Colijnsplein deel 5.