Bankrekeningnummers:

NL40RABO0355484838

NL93INGB0004208049

Deze website wordt gebouwd, onderhouden, gehost en gesponsord door:

Hoofdsponsors

Eindelijk is het zover, er is lang naar uitgekeken, maar op 3 november staan de deuren van de Oudheidkamer weer wagenwijd open voor alle senioren, die elkaar willen ontmoeten om herinneringen op te halen uit soms lang vervlogen tijden. Dit onder het genot van een kopje koffie of thee met vanzelfsprekend iets lekkers erbij. Het mag duidelijk zijn, dat er weer gezorgd wordt voor een mogelijkheid om te snuffelen in oude jaargangen van de Combinatie en fotoalbums van weleer. Natuurlijk bent u van 14.00 tot 16.00 uur van harte welkom en de toegang is ook dit jaar weer gratis.
Aan de ingang vindt via een scan controle plaats op de QR-code.

Klik op onderstaande afdruk om te gaan grasduinen:

“Waar al maandenlang reikhalzend naar is uitgekeken, is werkelijkheid geworden:
Wij zijn weer open!!!!!
De deuren staan weer wagenwijd open voor alle belangstellenden.
Het spreekt uiteraard vanzelf, dat de wettelijk beperkende maatregelen zullen blijven gelden voor iedereen, die ons wil bezoeken.

Tot ziens in ons museum!!!!!!

Over de naam Verhoeven

Bijna ieder jaar organiseert de werkgroep Genealogie van de Stichting Oud Ridderkerk twee familiedagen waarop een echte Ridderkerkse familienaam centraal staat.
Deze keer is gekozen voor de naam “Verhoeven”.
Deze familiedagen waren in principe gepland op vrijdag 6 en zaterdag 7 november 2020.**
De heer Jan Kooij van de werkgroep is al bezig met het benaderen van personen met deze achternaam.
Alle Verhoevens die worden achterhaald wordt gevraagd of zij gegevens willen c.q. kunnen verstrekken over hun ouders, grootouders en wellicht ook nog verder terug in de tijd.
Ook houdt de werkgroep zich aanbevolen voor oude foto's, trouwboekjes en dergelijke.
Er worden van dit materiaal scans gemaakt en bij de stichting opgeslagen.
Het is de bedoeling dat er tijdens de familiedagen een kleine tentoonstelling met de documenten en foto's met stamboom van de Verhoevens wordt gepresenteerd.
De werkgroep hoopt ook contacten te kunnen leggen met dochters die van oorsprong de naam Verhoeven dragen. Mogelijk kunnen zij zelf bellen met de Oudheidkamer. Tel. 0180-430615.
Er zijn altijd wel leden van de werkgroep in het museum aanwezig op de woensdag, donderdag en zaterdagmiddag.

** Gezien de huidige Corona voorschriften hebben wij helaas wederom moeten besluiten om de familiedag naar een later moment in 2022 te verschuiven **

Nieuwe voorzitter Stichting Oud Ridderkerk.

Wist u dat deze website meer dan 600 pagina's informatie bevat? En nog steeds groeit de website!

Nieuwe hoofdsponsor voor de Oudheidkamer

"Terug in de tijd met de Stichting Oud Ridderkerk" nu ook op deze website!

Archiefstukken 2007, 2008, 2009 en 2010 zijn toegevoegd.

De Combinatie-website heeft een broertje gekregen....

Ook de 'Klaroenen', de locale krant van Alblasserdam en omstreken, zijn nu digitaal te bekijken en te doorzoeken:

De Klaroenen.