Door het verleggen van het gedeelte Koninginneweg tussen de Jhr. Van Karnebeekweg en de Rembrandtweg in 1974 is op de vrijgekomen grond ruimte gemaakt voor de bouw van het huidige gemeentehuis. Hiervoor zijn4 een dubbele rij kastanjebomen verplaatst naar elders in de gemeente
Hierboven een foto uit 1979 genomen tijdens de bouw van het gemeentehuis.
Rechts op de voorgrond het gebouw uit 1954, oorspronkelijk gelegen aan de Koninginneweg 36, van waaruit de Technische Dienst is begonnen. Het voor die tijd fraaie bureau van Gemeentewerken was een ontwerp van de vaste Gemeentearchitect M.J. Hardeman en tot 1960 directeur van gemeentewerken.
Links het politiebureau aan de Klaas Katerstraat gebouwd in 1955, tot 1980 onderkomen voor het korps van Gemeentepolitie.
De gemeenteraad keurde op 11 april 1981 het plan goed voor de aanpassing van het gebouw Gemeentewerken, een verbouwing van het aangrenzende oude politiebureau en de bouw van een aansluiting tussen beide complexen voor een bedrag van 3.958.000 gulden. De nieuwe entree was tot voor kort gelegen aan het Raadhuisplein 58.
In het midden van de foto van de oude brandweerkazerne uit 1953 met zijn karakteristieke toren voor het drogen van de brandslangen. De nieuwe brandweerkazerne aan de de Jhr. Van Karnebeekweg is de opvolger van het pand van de brandweer aan de Klaas Katerstraat.
Om de nieuwbouw mogelijk te maken, moet een deel van het huidige gemeentehuis (met raad- en trouwzaal) verdwijnen Het pand Raadhuisplein 68, vier huizen aan de Klaas Katerstraat en de brandweerkazerne zijn ondertussen gesloopt. Een deel van de ambtelijke organisatie heeft tijdelijk onderdak gevonden in de voormalige Ds. G.H. Kerstenschool. Voor het voltrekken van huwelijken wordt de Oudheidkamer gebruikt.
Tijdens de zomermaanden de tentoonstelling verzameling van Ridderkerk en uit eigen archief van de afdelingen documentatie en de fotoclub.